Skip Navigation LinksOverview

Tanıtım

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM), Üniversite Yönetim Kurulu’nun, 4 Kasım 1997 tarih ve 97-153-1 sayılı kararıyla Rektörlük’e bağlı bir birim olarak kurulmuştur. DAÜ-PDRAM, Kuzey Kıbrıs’ta, yüksek öğrenimde psikolojik danışmanlık hizmeti veren ilk kuruluştur. Merkez, Bahar 1998 Dönemi’nden beri, Sağlık Merkezi binasının zemin katında hizmet vermektedir.

Bireyler, yaşamın her aşamasında profesyonel psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilmektedirler. Psikolojik destek hizmetlerini özellikle yüksek öğrenim görmeyi seçen siz öğrencilerimiz üzerine yoğunlaştıran DAÜ-PDRAM, yeni girdiğiniz üniversite ve yurt ortamlarına uyum sağlamaya çalışırken, kurduğunuz yeni arkadaşlık ilişkilerinizde, derslerle ilgili konularda ve benzeri durumlarda desteğe ihtiyaç duyduğunuzda, bir öğrenci destek birimi olarak her zaman sizlerin yanındadır.

DAÜ-PDRAM uzmanları, Merkez’in kurulduğu günden bugüne dek Merkez’in sunduğu psikolojik hizmetleri danışanların gereksinimleri doğrultusunda çeşitlendirmekte ve geliştirmektedirler.

DAÜ-PDRAM’ın  başkanlığını yapan Uzm. Psk. Uğur Maner'le beraber altı psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı, bir yönetici asistanı, iki araştırma görevlisi ve iki öğrenci asistanı DAÜ-PDRAM’da görev yapmaktadır.

DAÜ-PDRAM Psikologları  olarak sizleri yargılamadan dinlemeye, sorunlarınızı paylaşıp, çözüm üretme sürecinizde size destek olmaya hazırız.

En iyi dileklerimizle,
DAÜ-PDRAM Ekibi